tiistai 12. kesäkuuta 2012

Ruokaa, spiritualiteettia ja kokonaiskuvaa

Aloitan heti kokonaiskuvasta.

Hyvin monet kirkot tulleet mukaan verkon ja sosiaalisen median todellisuuteen, sen havainnointiin, pohdintaan ja myös tekemiseen. Täällä Roomassa näkee, miten katolinen kirkko on tekemässä sitä huimalla rehellisyydellä ja analyyttisyydellä. Nyt tuntuvat käsitykset uudesta toimintaympäristöstä, sen tuomista mahdollisuuksista ja haasteista, teologisesta vaativuudesta ja johtamisen vaikeudesta yhteisiltä.

Katolisen kirkon sisällä nyt käytävä keskustelu teologian, kulttuurin ja etiikan moniäänisyydestä on saanut todella konkreettiset ulottuvuudet verkon luomassa globaalissa ympäristössä. Ja samaa kysyy veirelläni tanskalainen: "Mitä on verkon etiikka maailmassa joka on täynnä erilaisia eettisiä koodeja?". Katolinen kirkko tekee tällä hetkellä vahvaa yhteistyötä ortodoksisten kirkkojen kanssa - verkossa. Sen minkä konsiilit ja kirjan painaminen muinoin erotti nyt verkko yhdistää.

Kirkot pohtivat - ja kuitenkin liikaa kukin tykönään - verkon spiritualiteettia, etiikkaa, teologiaa ja asemaa niiden perinteisessä viestinnässä. Moneet tuntuvat lähtevän liikkeelle turvallisesta strategiatyöhmätyöstä.

Olen ylpeä siitä että meillä Suomessa voitiin toimia suunnittelu/innovaatio - tekeminen - evaluaatio - suunnittelu/innovaatio - tekeminen - evaluaatio ...... strategialla. Oltiin aika ketteriä.

Ruoasta täällä Roomassa kirjoitan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti