keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Raamatulla 8,6 miljoonaa fania Facebookissa

Tästä voi olla mikä tahansa isokin brändi kateellinen. Kansainvälisellä raamattuyhdistyksellä (United Bible Society) on jo muutaman vuoden ollut käytössä Facebooksivu, jossa jaetaan tilapäivityksinä Raamatun jakeita. Faneja on tällä hetkellä reilu 8,6 miljoonaa ja määrä kasvaa jatkuvasti, ainoastaan Lady Gagalla ja kumppaneilla on suurempia fanimääriä eikä sivulla ole käytetty minkäänlaista maksettua mainontaa. Sivustolla kävijöiden aktiivisuus on valtavaa -  päivityksiä tehdään kolmen tunnin välein ja ne ovat todella suosittuja - jokaisellä päivityksellä on vähintään 20 000 tykkäystä, useita satoja jakoja ja kommentteja.  


Sivua ylläpitää kansainvälinen parin kymmenen ihmisen joukko eri kirkkokunnista. Ideana on jakaa pelkkiä jakeita ilman että päivittäjät tekevät niistä mitään tulkintoja. Jokainen käyttäjä voi näin tehdä oman tulkintansa. 


Sivuston perusti alun perin uusi-seelantilanen anglikaanipappi Mark Brown ja alla olevassa videossa hän kertoo tarkemmin ajatuksistaan miksi sivu on syntynyt: 




Mainittu sivu ei ole suinkaan ainoa Raamattuun liittyvä facebooksivu, mutta ehdottomasti suosituin. Sivun toimintatapa heijastaa hyvin nykyajan käytäntöjä jossa ihmiset mielellään jakavat ja reagoivat heille merkitykselliseen sisältöön. Sosiaalisen median kautta voi kokea kuuluvansa suurempaan yhteisöön, tässä tapauksessa maailmanlaajuiseen kristittyjen yhteyteen. Nämä uudet toimintatavat haastavat myös teologiaa ja kirkkoja näkemään sosiaalisessa kulttuurissa tapahtunueen suuren muutoksen. 


Raamattuyhdistys on tehnyt myös kännykkäsovelluksen (The Bible by United Bible Societie) joka löytyy esim iTunes -sovelluskaupasta. 




Facebooksivu löytyy täältä:  https://www.facebook.com/TheBibleUBS

Jane Pleace & Anders Orsander


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti