keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Roomaan tullaan syömään

Ja tänne tullaan syömään roomalaisittain. Paikallisuus onkin ollut konferenssin ruokateema. Loistavat, tuoreet raaka-aineet, salaatit oikein leikattuina, pastat juuri oikein keitettyinä, lihojen kanssa on mennyt välillä yli tai ali ja tietty lihaleikkeet ovat vankkaa tavaraa. Ja kaikki kevyellä kastikeella tai ihan vaan.

Konferenssipaikan ruoka ei ole erityisen yritteliästä, mutta kun perusteet on oikein toimii koko homma.

Sitten varsinaisissa ravintoloissa: jäin eilen mietimään minulle uuden carbonaran ydintä, lihana oli homekypsytetty ja ilmakuivattu, luultavimmin sian poski. Se oli kätketty paksuihin pastaputkiin ja päällä oli voi-parmesaanikastike, siinä hiukan vasikkalientä. Kokonaisuus jäi mieleen, mutta suuhun jäi myös klimppisoppamainen jälkimaku. Mutta se olikin vain yksi viidestä ruokalajista, ja jäi silti parhaiten mieleen. Loistavaa!

Aamiaiset ovat myönnytys maailmalle, ja hyvään suuntaan. Jokainen pääsee kohti omaa tuttumustaan tuossa herkässä päivän hetkessä.

Lounaalla vesi tarjoillaan pullosta ja viini kannnusta.

1 kommentti: