tiistai 12. kesäkuuta 2012

Katolinen kirkko haastaa kunnioittavaan dialogiin sosiaalisessa mediassa



ECIC konferenssin avauspuheenvuorossaan 11.6.2012  Msgr Claudio Maria Celli, President of the Pontifical Council for Social Communications, nosti esille mm. seuraavat kolme näkökulmaa:


Katoliselle kirkolle sosiaalinen media ei ole väline, vaan toimintaympäristö (The Church is in social media). Tähän samaan ajatukseen on perustunut myös meidän kirkkomme tapa toimia verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Ja siihen on helppo edelleen liittyä. 


Sosiaalisessa mediassa katolisen kirkon tulee edistää kunnioittavaa dialogia kaikkien, eri uskontoihin kuuluvien ja eri tavalla ajattelevien kanssa.  Tämän näkökulman  Msgr Celli esitti erittäin painokkaasti ja haastoi kirkkoa ja kirkkoja kehittämään omaa tapaansa olla dialogissa moniuskontoisessa verkkoympäristössä niin, että kyse ei ole erilaisten totuuksien tai vakaumusten sietämisestä, vaan hyväksymisestä ja aidosta dialogista. Hän myös haastoi kirkkoja tukemaan jäseniään tämän kunnioittavan dialogin oppimisessa.

Kirkon tulee toteuttaa perustehtäväänsä myös sosiaalisessa mediassa. Msgr Celli käytti termiä ’evangelize  in social media’ ja liitin tämän kohdan avauspuheenvuorosta katolisen kirkon kiinnostavaan  New Evangalization –keskusteluun. On ollut virkistävää lukea katolisen kirkon tekstejä ja kuulla keskusteluja tästä, koska se tukee myös kirkkomme halua ajantasaistaa ja monipuolistaa perustehtävämme ilmaisuja siten, että suuntana on ’back to basics’.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti