Appsien workshopissa pohdittiin mm.
- geokätköilyn hyödyntämistä
- jo tehtyjen appsin jakamista yhteiseksi hyväksi
- QR-koodien hyödyntämistä mm. kirkkojen esittelyssä
Isot kysymykset monessa kehittämisessä ovat tiedon avoimuus (Open Data -ajattelu) ja appsien tekemisen talkoistaminen (crowdsourcing). Kuinka pystyimme tarjoamaan mahdollisimman paljon tietoa yhteiseen käyttöön ja samalla tukemaan ja nostamaan tehtyjä hyviä sovelluksia? Suomessa tästä hyvä esimerkki on Android -alustalle tehty Päivän sana -sovellus, jossa on käytetty evl.fi -palvelun rss-syötettä.
Oman pulmansa muodostaa esimerkiksi Raamatun ilmaisuus, koska monen organisaation olemassaolo on perinteisesti perustunut myytyihin tuotteisiin tai niistä saatuihin tekijänoikeustuloihin. Oman mausteensa tähän toi Ruotsin kirkon virallisen Raamatun tilanne. Ruotsin kirkko ei tarjoa sitä ilmaisena palveluna, mutta amerikkalaisesta appsista se löytyy kuitenkin ilmaiseksi.
Kaikille käyttäjille suunnattujen appsien ohella keskusteliin kirkon työntekijöille tehtävistä appseista. Niillä voidaan hyvin testata ideoita sekä tukea mobiilia muutosta kirkoissa. Monessa tilanteessa mobiili voi auttaa työntekijän arkea merkittävästi.
- Kaikkein käytetyin apps on kuitenkin tekstari, jonka hyödyntämistä ei kannata unohtaa, koulutussihteeri Juha Kinanen lopuksi muistutti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti